‘Encara mantinc relació amb els primers alumnes que vaig tenir’

Forma part de l’equip de Little English des de fa 12 anys. A part de donar classes, organitza els cursos i és la responsable de l’atenció a l’alumnat i a les seves famílies També organitza les colònies i sortides a l’estranger de l’estiu i és la coordinadora d’extraescolars. L’Arantxa va néixer a Figueres fa gairebé 40 anys, està casada i té un fill de quatre anys. Va estudiar Filologia hispànica a l’Universitat Autónoma i es va especialitzar en didàctica de llengües. ‘Després de tants anys puc dir que sóc mestra per vocació i d’anglès per devoció’, ens diu. ‘De fet, l’estudi i l’aprenentatge de llengües és una de les meves grans passions’, afegeix i estem segurs que diu la veritat. Va ser mestra d’espanyol com a llengua estrangera en una escola internacional a Barcelona durant un temps. Després dins la mateixa escola va coordinar l’allotjament dels estudiants estrangers que venien a estudiar a Barcelona. Va deixar la docència, ‘però la trobava molt a faltar així que quan Little English va obrir les seves portes vaig oferir-me de mestra d’anglès i vaig començar fent alguns cursos d’adults als vespres’, ens explica. Al cap de 4 anys Little English li va oferir una plaça fixa ‘i no m’ho vaig pensar, de seguida vaig deixar la feina de Barcelona i aquí porto ja 8 anys a jornada completa’, afegeix amb satisfacció.

D’aquests dotze anys a Little English l’Arantxa en destaca la fidelitat i motivació tant de l’alumnat com del professorat. ‘És el nostre actiu més important’, assegura. L’Arantxa ens diu que no sap que és la responsabilitat social corporativa (RSC) però ens explica amb naturalitat que Little English manté un compromís molt fort amb el seu entorn becant alumnes amb dificultats econòmiques. ‘La crisis ens està afectant a tots i vam veure com famílies que apostaven per l’educació dels seus fills i filles havíen de donar-se de baixa per motius econòmics. Per tant, la direcció de Little English i part del professorat s’ha solidaritzat partint de la idea que l’educació és el llegat més preciós que podem deixar als nostres fills i filles’, diu. L’Arantxa ens explica que Little English també dóna molta importancia a la renovació constant i del darrer any en destaca ‘l’ús actiu de les noves tecnològies, sense deixar de banda l’ensenyament tradicional i el teacher training’. L’Arantxa parla de la seva feina amb entusiasme. La qualitat que procurem donar aquí, no només la trobareu a l’aula amb el mestre, la metodologia que fem servir i el recursos que posem a l’abast de l’alumne, si no que també procurem donar aquesta qualitat en el tracte personal i en el seguiment del progres individual’, assegura. Aquesta mestra vocacional recorda amb felicitat que després de 10 anys encara es reuneix periòdicament amb un d’aquells grups d’adults que va agafar quan va començar a Little English. ‘Quan treballes amb nens i adolescents, vius  històries excepcionals però la més entranyable és amb un dels primers grups d’adults que vaig tenir. En ser la seva mestra durant uns anys vam crear uns lligams d’amistat i després de 10 anys encara ens trobem amb fills i parelles celebrar naixements i bodes, per passar un vespre, un dia o fins i tot un cap de setmana tots junts’, ens explica amb satisfacció.

L’Arantxa admira la figura de Federico Garcia Lorca en tota la seva dimensió, li agrada llegir i rellegir qualsevol novel·la de Benito Pérez Galdós i no sabria quina pel·lícula triar tot i que ens en diu dues: Gone Girl de David Fincher i Les yeux jaunes de crocodiles de Cécile Telerman però al final en destaca una altra:The Goonies. La seva banda sonora és The Story de Brandi Carlile i si es perdés la podríem trobar en qualsevol cala de la Costa Brava, especialment del Baix Empordà. Quan no treballa l’Arantxa dedica temps a la família i als amics, viatja amb el seu marit i el nen i estudia altres idiomes. Ja ho diu ella que és ‘una apassionada de l’aprenentatge de llengües’.